A világ és vele mi is állandóan változik és változunk.

Ez mindig is így volt és így lesz, de nem mindegy a hogyan.
Terapeutaként, életvezetési tanácsadóként, tanárként sokféle emberrel találkozom. A jelenlétet a munkámban is nagyon fontosnak tartom.
Teret tartani a szeretet energiáján keresztül a változásnak, gyógyulásnak, számomra szolgálat. Meghat, felemel, motivál, de olykor elfáraszt, összenyom nem is tudom… Így szeretem.

Erős a sodrás mostanában, egy ideje, jó ideje. Kell, hogy tudatos legyél. Kell, hogy jelen legyél. Kell, hogy higgy. Kell, hogy tudd. Kell, hogy válaszd. Kell, hogy akard. Kell tenned, lépned. cselekedned. Kell megállnod. Kell csendben lenned.
Kell magaddal kapcsolódnod.

Kell az Istennel kapcsolódnod. Nem megy egyedül.

Ma olvastam egy posztot. Valahogy így kezdődött: amikor reggel felkeltem, megittam a kávét és megnéztem az instát… Írhatnék facebookot is…
Ez nem jó így. Hidd el. Mert ekkor elindul a sodrás és húz magával. Észre sem veszed. És már benne vagy másnak a sztorijában. Benne vagy valaki életében. Pedig a Tiéd a legfontosabb.
Reggel felébredek. Érzékelem a testem, hogy itt vagyok, megérkeztem újra. Kapcsolódom a testemmel és hálás vagyok. Hálás vagyok az új napért, hálás vagyok a reggel szépségéért.

Hamarabb kelek, mint kellene.

Nem sokkal, de pont annyival, hogy legyen időm erre, és legyen időm Istenre. Legyen pár percünk megbeszélni a napot, a feladatokat. Legyen időm magamra vele és ezt nem lehet az instára, a facebookra cserélni. Szerintem…
Emelkedni vágysz vagy süllyedni? Emelkedni vágysz vagy sodródni?

Emelkedni vágyom.

Emelkedni vágyom, amit csak a Teremtővel tudok, amit csak a lelkem áramlásával tudok. Jelenlétre vágyom. Tudatos jelenlétre, amit a szeretet hat át minden percben.
Isten nélkül nem megy… ( és itt nem az egyházi Istenről beszélek). Az más energia nekem.Arról az Istenről, ami mindent és mindenkit áthat és Benned is ott van.

A minap egy konzultáción egy kliensemnél feltettem a kérdést: hogy vagy Te és az Isten?
A válasz: nem tudom van-e viszonyom vele. Felnevettünk. Aztán megdolgoztuk ezt a kérdést. Már van viszony, mert egyedül nem megy.

Arra kérlek, tedd fel Te is ezt a kérdést!

Hogy vagy Te és az Isten?

És ha éppen sehogy, hát orvosold. Keresd meg, tisztítsd meg, porold le, engedd el mindazokat a blokkokat, amik elválasztanak.
Nem kell hozzá semmi, sem vallás, sem irányzat, semmi… Te kellesz és a szándék, hogy kapcsolódj és hangolódj vele.

És persze tudom, hogy csábítóbb olykor az insta és a face a nagyon okos telefonoddal, trendi tokban, de mégis gondold át abban a pillanatban, amikor érte nyúlsz: kell most vagy inkább magamra figyelek?
Mikor ittad meg utoljára csak úgy a teád vagy a kávéd, hogy nem volt a kezedben a telefon? Mikor nézted csak úgy az esőt és hallgattad a szelet bentről? Hm?

Tedd meg magadért! Kapcsolódj a Teremtővel és figyelj befelé!

Szeretettel,

Helga

error

Kövesd az írásaimat és oszd meg őket, ha tetszett!