Húsvét körül mindig téma a keresztcipelés és a feltámadás.

Meddig viszed még a keresztet? Mindenkinek megvan a maga keresztje…Túl nagy a keresztem… Ismerősek ezek a gondolatok?

Sokan hiszik a feltámadást. Jézusét mindenképpen itt a keresztény térben. Sokan hiszik és vallják, hogy ez megtörtént. Hiszed-e, hogy ez Veled is megtörténhet?

Nekem a feltámadás picit mást jelent ma. Nekem azt jelenti, hogy az ember egy életen belül is kaphat tiszta lapot és megújulhat, ugyanabban a testben, ha már elég volt a szenvedésekből. Már nem kell fizikailag is életeket válltanunk ahhoz, hogy meg tudjunk lépni egy-egy fejlődési szakaszt, vagy akár csodaszerűen megfordítsuk a reménytelennek hitt életünket. A szenvedés nélküli élet is egy választás. Ez igényel némi önmunkát, hiszen sokan a szenvedésre tanulunk rá, már egészen kis korunkban.

Járt nálam egy fiú nem túl rég. A közös munka során megjelent egy kép. Vitt egy hatalmas keresztet. A kereszt olyan hatalmas volt, mint egy 10 emeletes ház. Alig bírta, de vitte. A háta meggörbült a kereszt súlya alatt, sok fájdalom volt rajta. A beszélgetésünk során sikerült letenni ezt a keresztet, ami nem csak az övé volt, hanem a szüleié és azok családjáé. De a letétel csak részben sikerült, mert szentül hitte, hogy szenvedés nélkül nincs élet.

Sokat időztem utána ennél a képnél, amit fent látsz és az előkerült érzéseknél. Sokszor kerültem ehhez a ponthoz én is a theta munkáim során.

Talán a Húsvét energetikája is erősíti ezt az élményt, talán csak most lett aktuális ezt tényleg komolyan venni. Komolyan venni a kérdést: meddig szeretnéd még vinni a Te saját keresztedet?

Mert feltámadni csak akkor lehet, ha letetted a súlyos keresztet.

És még csak nem is feltámadni hívnálak, hanem egyszerűen megújulni.

Keresztény közegben, térben élünk, ahol a jézusi tanítások szerint neveltek minket, már ha a vallás megjelenhetett a családban. A Biblia adja a vallási alapokat, a Biblia mutat utat nekünk több, mint 2000 éve.

Meddig viszed még a keresztet

Eszerint pedig Isten elküldte egyszülött fiát, hogy megváltsa a mi bűneinket. Már ha van olyan, ami bűn. Azt is megtanultuk, hogy mindenkinek van saját keresztje… Sokszor még azt is hallottuk, hogy ez a kereszt sosem nagyobb annál, mint amit elbírunk…

De ez a kereszt, amit én vittem sokszor volt olyan nagy és nehéz, hogy magam sem értettem, hogy bírom.

Aztán egyszer elmentem a Teremtő elé és oda tettem elé. Megköszöntem neki a vele járó leckéket, még a fájdalmakat is, és ott hagytam. Ő pedig mosolygott.

Hiszem azt, hogy le lehet tenni a kereszteket. Akár azért, mert ezt tanították, hogy Jézus már megváltotta a bűneinket, akár azért, mert ez is egy hitrendszer, vagy csupán csak azért, mert elég volt.

A születésünk után rapid gyorsasággal tanulunk meg mindent a világról. Ez a dolgunk, hogy elhiggyük és éljük azokat a tanításokat, melyeket a szüleinktől kaptunk, melyeket a társadalmunk állított fel a különböző rendszerekben, mint óvoda, iskola, munkahely, vallás, barátság, házasság…

De fejlődni jöttünk ide, semmiképp sem szenvedni.

Sokan hisszük, köztük voltam én is, hogy csak szenvedés árán fejlődhetünk. Ez egy olyan tudatalatti hitrendszer, ami az emberek nagy százalékánál fut. Nem a tudatos működésedben, mielőtt azt mondanád, hogy ki az a hülye, aki ezt így gondolja?! Sajnos tudatos gondolkodással nézve is élnek így sokan. Lehet azt is választani.

Ha azt hiszed, Isten nem szeret Téged, mert nem szenvedéssel éred el, amit szeretnél, hanem lazán, könnyen, akkor ezt is elhitted. Hiszen ez is egy nagy tanítás. Szenvedned kell, mielőtt eljön a várva várt Mennyország…

Nem kell szenvedned, de lehet.

Ez rajtad áll.

Egy biztos: feltámadás nincs, amíg nem engedted el azt az életed, ami beköt Téged a tanult formákba, tanokba, hitrendszerekbe, programokba, tanításokba, amiket mind felvettél és beültettél mélyen, nagyon mélyen a tudatod alá és a tudatodba is…

Amíg ezek futnak, addig Te szenvedsz. Amíg szenvedsz, addig lefelé haladsz egy úton, amin egyre rosszabbul érzed magad. Addig mind ezek a programok fogják teremteni az életedet, az életed eseményeit, fájdalmait és kevés örömeit.

A választás a Tiéd: futsz Te is a programokkal magadtól egyre messzebb? Egyre messzebb kerülve attól az isteni létezőtől, aki ideérkezett erre a Földre. Egyre messzebbre az álmaidtól.

Vagy azt mondod: ELÉG!

Megérdemlem a teljes békét, mindazzal együtt, hogy beteljesítem az álmaimat, amiért leszülettem ide.

Kell hozzá bátorság, de nincs benne rizikó. Kellesz hozzá Te is, aki ezt megengedi magának, elhiszi, hogy megtörténhet vele is, és akarja igazán szívből.

Ez az igazi feltámadás 2019-ben!

Mert isteni létező vagy Te magad is minden pillanatban. Sosem voltál és nem vagy egyedül. Az isteni szeretet áthat és átölel, és ezt sose feledd!

Nemcsak Húsvétkor lehet lejönni a szenvedések keresztjéről, de itt most ez sokkal könnyebb, mert itt van a húsvéti energia akár keresztény vagy, akár nem.

Csendesedj el hát, és nézd meg magadban a Te kereszt utad véget ért-e már?!

Ha úgy döntöttél, hogy elég volt, akkor csak tedd le egyszerűen, alázattal, hálával a szívedben! Csak tedd le!

 

2016-ban ezt a cikket a www.hetediksik.hu oldalon jelentettem meg.

error

Kövesd az írásaimat és oszd meg őket, ha tetszett!