Hogyan légy önmagad?

Talán két éve lehetett, amikor az a szándék a szívemben végérvényesen megszületett, hogy másoknak a segítségére legyek, ha elakadnak, elbizonytalanodnak, elfáradnak, reményvesztetté válnak.

Amikor ez bennem megszületett, éppen egy mélypontról álltam talpra. Akkor a padlón fekve, kiütve és összetörve, csak azt éreztem, ez az a pillanat, amikor minden megváltozhat.

És így történt.

4 év telt el azóta és az életem gyökeresen megváltozott. 2 éve lettem igazán tudatos abban az elhatározásomban, hogy arra vágyom, hogy embereket ébresszek rá az önmagukként létezés lehetőségére. Akkor még nem így fogalmaztam ezt meg. Akkor még a megmentés és segíteni akarás vezérelt. Mára ez sokat finomodott. Bár szeretem az egyéni terápiák során feltárni és mihamarabb megváltoztatni a beragadások okozta testi és lelki tüneteket, de már nem megmentésből teszem. Imádom azt is, amikor csoportban működünk, mert együtt minden erősebb, könnyebb, másabb. 

Használt technikák

A Theta Healing volt, ami kivarázsolt engem a trauma-dráma világából. Nagyon szeretem. Amióta tanítom is, rengeteg hozzám érkező útitárs élete változott és én ezt örömmel kísérem. Az Access Consciousness eszközei hatalmas tereket nyitottak meg az életemben.

A Női Együttlét Köre elmondhatatlanul sokat ad nekem is, és azoknak a Nőknek, akik bekapcsolódnak a programjainkba.

2 évvel ezelőtt indult a www.hetediksik.hu oldalam és mellé a www.theta-healing.hu. Ezek az oldalak működnek tovább, de ma megszületett a www.nyirihelga.hu is.

Már nem szoktam egzakt módon megnevezni, hogy mit is csinálok, mert ez sokrétű, meghatározhatatlan és nem is létezik rá egyetlen egy szó. Talán az fejezi ki a leginkább, ami a mottóm is lett: Légy Önmagad!

Ebben tudlak vezetni, ha Te is szeretnéd.

Ha azt kérdezném most Tőled, mennyire vagy Te jelen az életedben, mennyire éled a mindennapjaidat valóban önmagadként? Bizonyára először azt mondanád: teljesen. Ha mögé néznél őszintén és erre kérlek, akkor visszatekintve eddigi utadra, felismernéd a másoknak való megfelelés működését. Ez az első lépés. (Nem biztos, hogy könnyű ez a felismerés, de a kulcsot rejti a változásodhoz).

Kik befolyásolnak bennünket leginkább?

Bizony már kisgyermek korunkba rátanulunk arra, hogy azokhoz az emberekhez alkalmazkodjunk, akiktől függ a létezésünk. Igen, ők a szüleink.

Velük tanulunk rá ennek a világnak, társadalomnak, a családnak mindent átölelő szokásira, hitrendszereire, programjaira. Nem tudatosan tesszük, de igazodni kezdünk. Annyira ügyesen megy ez nekünk, hogy mire iskolába kerülünk, már távol vagyunk igazi lényünktől. Ahogy haladunk a fejlődésünkben, egyre több felvett szokásunk alakítja a viselkedésünket, működésünket. Ha a szüleimre gondolok, azt hiszem, ők sosem voltak erre éberek. Leélték úgy az életüket, hogy azt hitték, ez így van jól. Beállni a sorba és szépen illeszkedve leélni az életet, nekik elég volt. Nem ítélkezve mondom ezt. Elfogadással vagyok (már)…

Amikor arra biztatlak, Légy Önmagad, akkor ezt szeretettel teszem, némi motiváló erővel megfűszerezve, mert én tudom, hogy mi van ezen az oldalon. Már átugrottam ide és már így élem az életem. Számomra ennek van értelme. Nekem ez a kaland, ez az öröm.

De vezetett ide egy út, és ezt nem cserélném el semmiért.

Tudd, hogy mindig van választásod, és ez számít csak!

Tudd, hogy minden képességed megvan ahhoz, hogy változtass és változz!

Tudd, hogy lesznek szakaszai, amikor azt kérdezed majd: ezt akarom valóban? És én ilyenkor azt mondom majd: igen!

Tudd, hogy nem vagy egyedül, sosem voltál!

Tudd, hogy erős vagy és szeretetre méltó!

Tudd, hogy jár Neked is az öröm!

Tudd, hogy csak választás kérdése, semmi más…

Választanád-e azt, hogy önmagad legyél? Kíváncsi vagy-e arra, aki Te valójában vagy? Kicsomagolnád-e magad azzal a kíváncsisággal, ahogyan gyerekkorodban az ajándékokat csomagoltad ki?

Mi az az ajándék nekünk, a világnak, magadnak, aki Te önmagadként vagy?

Erre invitállak! Érd el, hogy Légy Önmagad!

error

Kövesd az írásaimat és oszd meg őket, ha tetszett!