Nagyon intenzív időszakot élünk és ez a jövőben is így lesz.

Beszéltünk erről sokan, sokszor és most éljük.

Két tábor van számomra: akit érdekel a lélek, és a lelki működés, és akit nem.

Azt látjuk, hogy egyre többen értik meg azt, hogy az anyagban nincs hova tovább. Az anyag múlandó és minden, ami az anyagi világban létezik, egyszer megszűnik létezni.

Az emberi létezésben van egy varázslatos lehetőség: felismerni, hogy van az anyagon túl is valami. Van valami, ami értelmet tud adni nekünk, az anyagi világban élőknek is, hogy tovább lássunk, és mást tapasztaljunk. És meg tudja adni az anyagi létezés értelmét, de már nem úgy, ahogy eddig élted, hanem egészen másként. Mert itt vagyunk az anyagi világban, ami szépen lassan transzformálódik.

Sokat gondolkodtam azon az elmúlt években, miért nem tanultunk sosem a lélekről? Miért maradt ez ki? Van erről sejtésem, de az aztán egy nagyobb és bonyolultabb téma lenne, és persze nem annyira népszerű talán.

A lélek egyedi és szuverén. A földi pálya egy lehetőség: testben, az idő linearitásában, a polaritásban, teljesedni. Ezt már sejtjük. Talán értjük is.

Ami mostanában megdöbbent, hogy olyan sokan gondolják azt, hogy egy terapeuta, vagy asztrológus, vagy „guru” majd megoldja helyettük a beakadásokat.

Vagy elmegyek egy tanfolyamra és 3 nap után már lettem valaki,és azonnal már másokkal is dolgozhatok… Neeem.

Nincs ilyen. Nincs senki, aki helyetted vagy veled megoldja. Segítők vannak, akik reményeim szerint alázattal, szerénységgel és sok-sok önmunkával, kísérnek az úton, igyekeznek kibogozni a fájdalmas megéléseid tanításait és rámutatnak arra, hogyan tudnak ezek meggyógyulni.

Nincs se technika, se guru, aki egy csettintésre átvarázsol téged. Ha tanulsz technikákat, energiagyógyászatot vagy ehhez hasonlót, akkor tudd azt is: gyakorlás és tanulás jön egy tanfolyam után. Ott vizsgázik az elköteleződésed, a hited, a kitartásod, szorgalmad és a jellemed.

Az önmunka egy hosszú út, egy csodás folyamat.

Ez a folyamat a szerint alakul, amit te beleteszel. És az a nulladik pont csupán, ha valakit felkeresel, hogy támogasson ebben. Szándékosan nem írom, hogy segítsen. A segítség sosem egyenrangú. Mindig alá- és fölérendelt viszony.

A munka nagy részét neked kell elvégezni. Ahogy a konditermet is megtalálod egy héten 3-4-szer, úgy lehetne a szíved termében is munkálkodni heti 3-4 alkalommal. Már nem itt járnánk, ha ez így lenne, de itt járunk még mindig…

Az igazi terapeuta te vagy önmagad számára. Te vagy a gyógyítód, ha van szándékod.

Kell, hogy legyen egy szándék a szívedben, ami vezet. Egy megingathatatlan szándék, amit semmi és senki sem tud elmozdítani. Amire minden egyes napon emlékezteted magad. Akkor is, amikor nagyon nehezek a körülmények, amikor vizsga alatta hited.

Erősítened kell a hited. Tudnod kell kapcsolódni a szívedhez, a lelkedhez. Időt kell szánnod arra, hogy ezt a belső kapcsolatot ápold, tápláld.

És ezen az úton egyedül kell menned. Mi segítők csak belendíteni tudunk, meg tudjuk mutatni, már aki, ezt éli, hogy milyen is ez. Aztán pedig te jössz.

Minden egyes nap. Nincs szünet és nincs megállás.

Az élet annyi, amennyit bele töltesz. Csak nem Gösserből, hanem lelki energiából.

Erről szólnak ezek az évek.

Amennyit bele töltesz, azt kapod vissza. És a rossz hír, a félig már nem lesz elég…

Rendkívül erős a tér. Rendkívüli energiák mozognak. Nem lehet erről nem tudomást venni. És igen, erősen megjelentek azok az energiák is, akik persze mind ezek nélkül igénylik, követelik maguknak az élet „ajándékait”.

Rendkívül fontos a határhúzás, de most nagyon, mert a gátlástalanság és az egó olyan erővel jön a semmiből, mint eddig soha. Írtak erről az asztrológusok is. Éljük is most.

De ne feledd: Te tengelyben vagy! Neked van szándékod és vélhetően, ha ezt olvasod, már tettél magadért.

Nincsenek olyan csodák, amikre sokan várnak. Nem, nem fog magától megoldódni. És ami nekem megoldódik, az neked nem fog, ha nem teszel érte.

A lelki út nem könnyű, de ennek van értelme.

Mert, amikor már megvan a kapcsolat és ráérzel az ízére, soha nem fogod elengedni. Még akkor sem, ha bolondnak néznek. Akkor sem, ha elkopnak mellőled a „barátok”. Akkor sem, ha megítélnek.

Mert neked már van bizonyságod. Neked már van motorod. Te már tudod, ami benned megszületett, azt nem vehetik el.

Tudod, hogy akkor is van egy belső csendes, fényes templom a szívedben, amikor kint háború van. Amikor azt érzékeled, hogy támadnak, ütnek, vagy bántanak. Te ott lehetsz a szíved templomában bármikor. És érdemes is ott lenned, hiszen a válaszok ott vannak…

A feladat csupán ennyi: átengedted az energiát, ami kintről jött, és behunyod a szemed és lélegzel. Lélegzel lassan, mélyen és leviszed a figyelmed a szíved csarnokába és tudod, otthon vagy.

Megérzed Isten kegyelmét, jelenlétét.

Megérted, hogy nem vagy egyedül.

Sosem voltál…

 

Ölelésem

error

Kövesd az írásaimat és oszd meg őket, ha tetszett!