Hiszem azt, hogy az egész életünk, a történéseinken keresztüli fejlődés.

Hiszem ezt magánemberként is és terapeutaként is.

Az elmúlt évek nem sok pihenőt hagytak nekünk. Különösen azoknak nem, akik tudatosan élnek és ott a szándék a szívükben, hogy igen, haladni szeretnének.

Sokat gondolkodtam, hogy az elmúlt hetek eseményeiről írjak-e, de aztán úgy éreztem, írok.

Sokan gondolják azt, hogy könnyű életem van. Milyen jó is az, ha valaki ennyire tudatos, mint én. Bizonyára minden, mindig olyan szép.

Én az a segítő vagyok, aki kiáll és elmondja azt is, amikor ez nem feltétlen így van.

 

Általában kiteszem az életem nagy részét a nyilvánosság elé. Teszem ezt azért, hogy motiváljak mindenkit, aki úgy érzi, nem sikerül a kezébe venni az életét.

Mindig elmondom, hogy nagyon hálás vagyok mindenért, amit megéltem, megtapasztaltam, ahol tartok, ahogyan élek. Semmit sem bízok a véletlenre. Semmit sem tekintek természetesnek. Hiszem, hogy minden okkal történik.

 

Karácsony másnapján történt valami. Karácsony másnapján eddigi életem egyik legnehezebb vizsgafeladatát kaptam. A 17 éves fiam elindult a Balatonra vonattal, az apukájához. Ez megtörtént már majdnem 100-szor.

Aznap reggel volt egy fura érzésem. Nem voltam nyugodt. Reggel, amikor indult, javasoltam neki, hogy elviszem az állomásra. Nem engedte, hiszen ez semmiség, százszor ment már így.

10:37 perckor hívott az apukája, hol van a gyerek? A vonat megérkezett, ő nem. A telefonja nem elérhető. Nem is volt 6 órán keresztül.

Azt tudtam, hogy egy ilyen hívás egy anya rémálma. Megélni még nagyobb pokol volt. Ahogy engedtem át magamon az információt, éreztem, hogy behatol a tehetetlenség mázsás energiája minden sejtembe. Álltam a nappaliban és csak azt éreztem, nincs talaj a lábam alatt és ez nem történhet velem, velünk.

Azt hiszem kb. 2 órán át tartott a sokk. Ez idő alatt belementem abba, hogy meghalt, elütötték, elrabolták, világgá ment. Minden eshetőséget elfogadtam. Tudtam, hogy ez a kulcs. A lelki vezetőm elértem. Egyetlen kérése volt, ezt 100%-ig elfogadni, hogy nincs fiam többé.

Leültem a földre. Egyik percben ordított bennem a fájdalom, hogy nem látom többé. A másikban, hogy minden rendben van. Aztán újra az első, majd újra a második.

Nem tudtam, hogy van olyan, hogy remegnek a sejtek és azt érzem. Remegett a lelkem. Remegett a szívem. Teret engedtem a rémálomnak és hagytam, hogy uralkodjon rajtam.

Közben percenként hívtam. Nem elérhető.

Pontosan tudtam, hogy egyetlen esélyem van, ha elfogadom a legrosszabbat.

Elfogadtam.

Megadtam magam.

Nem tudom ez meddig tartott. Megnyugodni nem tudtam, de lett bennem egy mélységes alázat Isten felé.

Rendben, ha ez az akaratod, rendben.

Majd megértem, hogy miért… de rendben.

Aztán tisztulni kezdett a tudatom. És el kezdtem látni a teret. Tudtam, hogy van egy kis szerelme pár hete. Onnantól vezetve voltam. Mit nézzek meg? Hol jutok hasznos információhoz? Vezettek, mint egy oknyomozót.

Összeraktam mindent, mire elérhető lett a telefonja.

Ő másként élte meg a kalandot akkor. A titkos kirándulást, a lekésett vonatokat és majd a megérkezést.

Amikor végre beszélni tudtunk, egymásnak feszültünk. Csapkodtak a mondatok ide-oda.

De legalább megvan. Legalább épségben van, a többit majd megoldjuk.

Az energia olyan erővel áramlott kettőnk között, ahogy még sosem.

Letettük a telefont. Majd 30 perc múlva jön egy hívás. A lányom hív. Ne ijedj meg anya, de Rolit mentő viszi a kórházba. Pánikroham. Sosem volt még neki. Én tudom milyen. Ülök némán. 120 km van közöttünk. Nincs akaratom. Ez már túlmutat rajtam.

Eltelik pár óra. Felhív, és azt mondja: ne haragudj. Nem úgy gondoltam. Kiengedték pár óra múlva és végre megérkezett az apukájához.

Elnémulok. Nincs kapcsolat. Légüres térbe kerültem.

Mellettem a lelki testvérem. Ő is anya. Ő is érzi. Együtt fájunk, együtt sírunk.

A karácsonyfa bevilágítja a nappalit. Üresség van. Némák vagyunk.

Érteni szeretném, de még nem megy.

Magamra maradok. Este van, éjjel van. Fáj. Aludnék, de nem megy. Fáj. Szorít. Ordít bennem a tehetetlenség, a fájdalom. Nincs kapcsolat. Megszakadt bennem valami.

Hagyom.

Telnek a napok. Visszavonultam. A barátaim itt vannak, figyelnek, kérdeznek, tartanak.

Dolgozom ezzel. Lassan érteni kezdem Istent. Lassan újra érzem a szívem. Lassan kapcsolódom. Hallani szeretném 4 nap után.

Haza jön. Nézzük egymást. Ismerkedünk. Tapogatjuk egymás szívét. Nehéz.

Beszélgetések, mélyek. Csendek. Mélységek.

Újra vagyunk egymásnak.

Óvatos vagyok. Figyelem magam. Szeretem őt. Ő is szeret.

Változunk.

Változtatunk…

Gyógyulunk. Dolgozunk magunkon.

Változunk… Teret nyitunk.

Elutazunk. Új év van. Minden más lett.

Sokat gondolkodtam, hogy leírjam-e, de leírtam. Tettem azért, hogy megmutassam, itt is van dolog. A gyermekeink elengedése az egyik legnehezebb feladat. Nekem is.

Bízni abban, hogy mindenre is megtanítottuk, hogy majd mindent tudni fog és minden jó lesz… nehéz.

Jó lenne megmenteni őket a nagyobb pofonoktól. Nem mindig lehet. Elfogadtam.

Sok ajándéka volt ennek a történetnek. Visszakaptam a lányom, aki évek óta a saját útját járta már. Nyílt nekünk egy újabb tér és egy újabb lehetőség.

Nyílt nekik, testvéreknek egy új tér és egy új lehetőség. Dorcival hasonló dolgokat éltünk meg. A tapasztalatait átadta az öccsének. Ez megnyugtató volt számomra.

Azt éreztem, mégis megérte… pedig akkor ott 5-6 évvel ezelőtt, nem hittem.

Megtanultam az elfogadást a legnehezebb leckén keresztül.
Megtanultam az elengedést.

Mélyült a hitem. Bár volt pár pillanat, amikor könyörögtem Istennek, csak ezt ne. Csak ezt ne, kérlek! Aztán oda tettem a hitemmel körbe ölelve a kérést. Legyen, ahogy lennie kell.

Tanultam magamról. Tanultam róla. Tanultam az életről.

A pihenés napjaiban mélyen befelé fordultam. Nem volt kedvem nevetni. Nem voltam vidám. Olyan mélységei voltak bennem ezeknek a napoknak. Voltak napok, amik csak elteltek. Azt hiszem 2 ilyen is volt.

Emlékszem, leültem a nappaliban reggel és csak azt vettem észre, sötétedik.

Bizonyára a világ nem állt meg, csak bennem. Esténként gyertyákat gyújtottam és néztem a karácsonyfa fényeit. Sírt a lelkem, de közben gyógyult is.

Nem ezt kértem volna Karácsonyra, mégis azt érzem, rengeteget adott.

Hitet. Szeretetet. Kegyelmet. Együttérzést. Alázatot. Elfogadást. Megbocsátást. Erőt.

Amit ezek után még megéreztem, amikor újra éreztem a szívem, hogy újra van öröm bennem. Apró részleteit kezdtem el látni az életemnek. Apró fénypontok ragyogtak fel bennem először 1-2 pillanatra. Aztán hosszabban.

Megláttam az élet különösen szép gyöngyszemeit és el kezdetem felfűzni őket.

Azóta is fűzöm…

Hála van.

Kegyelem van.

Táncolunk tovább…

 

P.S. és nem voltam ebben egyedül. Köszönöm a lelki testvéreimnek, a barátaimnak, akik teret tartottak és velem, velünk voltak.

error

Kövesd az írásaimat és oszd meg őket, ha tetszett!