A gondolatoknak teremtő ereje van.

Ezt a témát újra és újra elő szoktam venni. Nagyon fontos, hiszen a gondolataink teremtik a valóságunkat.

Ezért rendkívül fontos, hogy tudatosan figyeld és változtass!

Amire a figyelmed helyezed, azt folyamatosan erősíted, a gondolatok teremtő ereje teszi. Ezt biztosan észrevetted már.

Ennek persze két oldala van. Amikor két méterrel a föld felett jársz, mert éppen most kaptad meg álmaid munkáját, sikerült megkötnöd az évszázad üzletét, szerelmes vagy; akkor a világot egy rózsaszín szemüvegen keresztül észleled.

Ha éppen ma mondtak fel Neked, ha ismét nem sikerült a nagy üzlet, vagy éppen most szakítottak Veled, akkor ez a szemüveg elég sötét.

Ebből az egészből számomra az a legfontosabb, amit megfognék itt, hogy mennyire egyszerűen működik a világ.

Minden rezgésekből áll, energiából áll. A gondolatok rezgése szétáramlik a testedben és kirezeg. Amikor felszálló ágon vagy, és tele a szíved örömmel, lelkesedéssel, akkor a kifelé rezgésed olyan pozitív, olyan magas, hogy nem lehet nem észrevenni. És ezzel elindul valami érdekes dolog. Ez az energia áramlik tovább, és bármerre mész, ez az energia jön vissza Hozzád. Egyszerűen vonzó leszel mások számára is. Vonzó leszel a pénz energiának is, és érdekes módon, ilyenkor sokkal könnyebb szakmai sikereket, sikeres üzletet teremteni. Sokkal harmonikusabbak az emberi kapcsolataid is.

Amikor a lehúzó spirálban vagy, mert valljuk be, voltunk már mindannyian ilyen helyzetben is; akkor ennek az ellenkezője történik. Beakad egy csalódás, fájdalom, közöny a rendszeredbe, akkor óhatatlanul ezekre az energiákra figyelsz. Tudatosan is és tudat alatt. Ilyen témákat hoz fel az internet, a csodás facebook. Olyan emberekkel találkozol, akik szintén éppen olyan helyzetben vannak, mint Te. De hiszen tudjuk, a hasonló hasonlót vonz. Nem új dolog ez…

Ne feledd: a gondolatoknak teremtő erejük van.

Mit lehet tenni?

Először is, mióta tart a negatív állapot? Tudatosítom magamban, hogy elég volt és változtatni szeretnék. Amikor ez megvan, minden pillanatban figyelem magam, a gondolataimat, a működésemet. A feladat, hogy fülön csípjem a pillanatot, amikor megint azon veszem észre magam, hogy… Ez nagyon fontos, mert ekkor van lehetőségem választani. Választhatod azt, hogy maradsz abban, hogy meggyőzd magad arról, hogy Veled valami baj van, mert senki sem szeret, mert nem vagy elég jó, hiszen kirúgtak stb… Vagy választhatod azt, hogy értem, érzekelem, hogy ez most lefelé visz, de nem választom.

Az egyik leggyorsabban átmozgató gyakorlat a negatív spirálban, amikor veszel egy papírt és felírsz rá 10 dolgot, amit szeretsz csinálni, amit szeretsz az életben. Ez képes azonnal kihúzni onnan, ahol beakadtál.

Tudni kell azt is, hogy az elménk nagyon ügyesen tud automatizálni dolgokat. Vagyis, ha mondjuk gyerekkori mintázat az, hogy nem vagy elég jó, bizonyítási kényszerből élsz, nem vállalsz felelősséget (bizony), másokat hibáztatsz mindenért stb, akkor ezekre a mintákra van már automatikus válaszod. Magyarul, automatikusan csinálod mindig ugyanazt. Éppen ezért itt nagyon lényeges a tudatos működés!

Megfogom azt az energiát, ami már nem jó, és lecserélem.

A gondolatok teremtő ereje teremti a valóságod

Ha ismersz erre technikákat, akkor úgy. Ha nincs erre eszközöd, akkor úgy, hogy megállom és leállítom a negatív gondolati áramlást. Azt mondom magamnak: elég! Kussolj elme! És azonnal átkapcsolok valami pozitívra!

  • Például elképzelem, hogy van újra munkám, amit szeretek.
  • Elképzelem, hogy a következő üzleti tárgyalás sikeres.
  • Elképzelem, hogy ülök a tengerparton az új párommal, és nézzük a naplementét.

Választok olyan zenéket, amik dallamra, szövegre pozitív csengésekkel teliek. Olyan filmeket nézek, amikben ott az üzenet, ami most kell nekem. (Nem olyan, amiben a 100-as papír zsebkendő sem elég).

Csak és kizárólag olyan emberekkel kommunikálok, akik erősítenek, nem sajnálnak, felemelnek.

Reggel az ébredésnél ráhangolom magam arra, amire vágyom: öröm, szabadság, egészség, bőség, nevetés…

Amikor ezeket a gyakorlatokat, mondjuk 21 napon át tudatosan végzed, akkor valami megváltozik. Valami megváltozik, és azt nem lehet nem észre venni.

Ezzel együtt érdekes lehet megnézni a beakadás gyökerét és kiszedni onnan egy mélyebb energia munkában. De az első lépések ezek, amiket leírtam és ezek hatalmas lépések.

Azt szoktam mondani mindig, csináld játékosan. Helyezd magad egy magasabb nézőpontba és onnan könnyebb a változásokat behívni.

Légy tudatos! Válaszd a változást! Válaszd és kérd a könnyűt! Kérd az Univerzumot, mert nem vagy egyedül! 
Minden gondolat teremt. Teremtheted a gondolataid által azt a valóságot, amire vágysz és teremtheted a gondolataid által, azt a valóságot, amitől félsz.

Hangold magad most rá az örömre, az életörömre, a nevetésre, a varázslásra, a csodákra, a könnyű teremtésekre, az örömteli emberi kapcsolatokra, és amire csak akarod!

Hangolódj, behunyt szemmel, lassú légzésekkel, hangolódj!        Ez a videó segíthet neked ebben.

Képzeld el, hogy valahonnan fentről leereszkedik egy aranyszínű hangvilla és átrezegtet Téged mindarra, amire vágysz! (De kérlek, tudd megfogalmazni magadnak ezeket az érzelmeket, érzéseket, energiákat!)

Szeretettel!

 

error

Kövesd az írásaimat és oszd meg őket, ha tetszett!